18 Eylül 2014 Perşembe

PISAC PAZARI


Peru’nun güneyinde, iç kesimlerde, Urubamba nehri akar, usul usul. And Dağlarının şahane bir vadisinin tam ortasından geçer, Kutsal Vadi derler bu vadiye, Inca’larla alakalı bir husus elbet. Rengarenk köyler, kasabalar  vardır kenarında. Bunlardan biri de Pisac’tır. Küçük, sevimli bir köy, diğerlerinden farkı olmayan. Ama her hafta Salı, Perşembe ve Pazar günleri kurulan pazarı nedeniyle turist akınına uğrar burası. Haftada 3 gün kurulsa da en keyifli zamanı da Pazar günü.


 

Pisac’a Cusco’dan taksiyle ya da otobüsle ulaşılabilirsiniz. Kasabadan dağlara doğru baktığınızda öyle güzel manzaralar vardır ki cennete geldiğinizi sanırsınız. Kasabanın kendisi ufak bir meydan ve bu meydana çıkan küçük sokaklardan oluşur. Bu sokaklarda yürümek, pazar yerinde dolaşmak, Peru’ya özgü bir şeyler satın almak size zamanı unutturur. Cusco’da da bulabileceğiniz çeşitli otantik eşyalar bu pazarda da bol miktarda var. Fiyat olarak biraz pazarlıkla makul rakamlara inebiliyorsunuz. Daha ucuza bulur muyum diye tereddüt etmeden alışveriş yapılabilir.
 



 


Ne alınır? Rengarenk boyanmış el yapımı seramik-toprak tabaklar, Inca motifli kilimler, Alpaca yününden giyecek eşyaları (hakiki alpacadan anlamak gerek), And Dağlarına özgü müzik aletleri, takılar, çantalar, heybeler, aksesuarlar, taze sebze ve meyveler. Ben en çok gümüş takılara kilitlendim çünkü başka hiçbir yerde bulamayacağınız dizaynlarda ve son derece makul fiyatlara gümüş takı almak mümkün. Gümüşleri zaman içinde kararmıyor, bozulmuyor, deforme olmuyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder